Oto Radyo Çekmiyor Ne Yapmalı?

13-04-2023 15:46
Oto Radyo Çekmiyor Ne Yapmalı?

Oto radyo çeşitleri, ses sistemlerinin en önemli parçalarının bir tanesidir. Alınmak istenen ses performansına ve araç modeline göre farklı radyo çeşitleri bulunmaktadır. Çeşitli sorunlardan dolayı radyo alıcıları veya radyo mekanizması çalışmayabilir. Özellikle uzun yola çıkarken keyifli yolculuk yapabilmek için radyoya ihtiyaç duyarız. Oto teyp üzerinden USB, CD, aux bağlantısı yaparak kesintisiz müzik dinleyebilirken radyolar antenden aldıkları veri ile çalışır. Oto radyo çekmiyor ne yapmalıyım, sorusunun cevabını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 Oto Radyo Nasıl Çalışır?

Oto radyo çalışması, klasik radyolar gibi alıcılar ile çalışır. Radyo üzerindeki alıcılar, frekans kanallarını algılar ve bir kanalda sabit kalır. Radyo istasyonunun ve radyo anteni ne kadar güçlüyse sesi net olarak duyabilirsiniz.

Radyolara gelen sesler kodlanır ve frekans dalgası olarak gönderir. Arabaların üstünde yer alan antenler bu frekansları yakalayarak oto radyo yardımıyla sese dönüştürür. Ses sistemine bağlı oto radyodan çeken bir kanalı bularak yayın akışını dinleyebilirsiniz. Bulunduğunuz yere göre yerel ve ulusal kanalları bulabilirsiniz.

Oto Radyo Neden Çekmez?

Yolculuk yaparken gündemi takip etmek için radyodan haber kanallarını bulabilir ya da müzik tarzınıza göre müzikler çalan bir radyo kanalı bulabilirsiniz. Uzun yolculuklarda ya da şehir içinde radyoyu açmak istediğinizde kanallar net olarak çekmeyebilir. Bunların birkaç nedene bağlıdır. Oto radyo neden çekmez?

Aracınızın marka ve modeline göre radyo antenleri farklı noktada olabilir. Anten üstte ya da arkada yer aldığı için hasar almış olabilir. Antene giden kablolar ya da anten üzerinde arıza oluştuğunda radyo çekmeyebilir.

Anten kablosunun kopması ya da eskimesi radyodan çıkan sesin gürültülü ya da cızırtılı çıkmasına neden olur. Radyo ve anten arasındaki bağlantının sağlam olması gerekir.

Ses sistemine giden sesin kontrol edilmesini ve antenden gelen frekansların ses dönüşmesini oto radyolar sağlamaktadır. Çekmeme sebebi radyo cihazından olabileceği gibi oto teyp ya da oto radyo üzerine hoparlör kabloları, akü kablosu, kontak kablosu bağlandığı için bu kablolarda eskime ya da kopma olabilir. 

Oto Radyo Çekmesi İçin Neler Yapmalı?

Yolculuk yaparken radyonun çekmemesi sesin kötü çıkmasına neden olur. Trafikte beklerken, uzun yolculuklara çıkarken seyahatinizi keyifli hale getirmek için radyo sesinin iyi çıkması oldukça önemlidir. Radyonuz çekmiyorsa ve yetersiz geliyorsa oto radyo çekmesi için neler yapmalı?

İlk adımda anteni kontrol etmelisiniz. Antenin durumu ve antene giden bağlantılarında sorun olduğunda aracınızla uyumlu anten modeli temin edebilisiniz.

Oto radyonun bağlantı noktaları ve kabloları eskiyebilir. Hoparlör, akü, anten, kontak kablolarının sağlam ve doğru bağlandığından emin olun. Tüm bu kontrolleri yaptıktan sonra radyo hala net olarak çekmiyorsa teybinizi kontrol etmelisiniz. Elektrik akışında, mekanizmada ya da yazılımında herhangi bir sorun olabilir. Yazılım sorunu varsa teybinizi sıfırlayabilir, mekanik sorunda radyoyu açıp çalışmayan noktaları onarabilirsiniz.

Oto Radyo İçin Anten Çeşitleri Nelerdir?

Uzun yolculuklarda dağ yollarında, şehir dışında radyo net olarak çekmeyebilir. Tüm kontrolleri yaptıktan sonra daha iyi bir ses almak istiyorsanız oto radyo ve anteni daha yüksek bir modelle değiştirebilirsiniz. Oto radyo için anten çeşitleri nelerdir?

Araç üzerine gömme, çubuk anten ve vidalı daha klasik modellerin yanı sıra aracınızın kaportasına monte edilen shark anten modelleri de son yıllarda oldukça tercih ediliyor. Shark modelleri, yeni araçlarda kullanılırken rüzgârı ve bir şey çarpmasını engeller. Radyonuzun daha iyi çekmesi için aracınızın anten yeriyle uyumlu bir model tercih edebilirsiniz.

 Kaynak:https://www.digicomshop.com/oto-radyo-cekmiyor

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.