Oto Navigasyonları İnternet Olmadan Çalışır Mı?

15-12-2023 11:15
Oto Navigasyonları İnternet Olmadan Çalışır Mı?

Oto Ses ve Görüntü Sistemleri

Oto navigasyon sistemleri, günümüzün modern gereksinimlerinin ve araç kullanma konforunun vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Oto navigasyon sistemleri, GPS (ABD Uzay Kuvvetleri tarafından yönetilen uydu tabanlı radyonavigasyon sisteminin uzun adı Global Positioning System, Türkçe adı Küresel Konumlama Sistemi’dir.)  teknolojisinin yardımıyla sürücülere bulundukları yer, trafik koşulları ve varış noktalarına yönelik yönler hakkında gerçek zamanlı bilgiler sağlar. Bununla birlikte, birçok kişinin ortak sorusu, oto navigasyon cihazlarının internet bağlantısı olmadan çalışıp çalışmayacağıdır. Bu sorunun detaylı cevabını vereceğimiz bu yazımızda aynı zamanda navigasyonlu teyp çeşitleri ve özellikleri üzerine de sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Oto Navigasyon Nedir?

Oto navigasyon sistemleri, bir aracın konumunu belirlemek ve hedefine gerçek zamanlı yol tarifleri sağlamak için GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi) kullanan bir teknolojidir. Oto navigasyon sistemleri, doğru ve güvenilir navigasyon bilgileri sağlamak için tipik olarak uydu sinyalleri, sensörler ve haritalama verilerinin bir kombinasyonunu kullanır. Güvenli bir sürüş, yolculuk deneyimi sunan oto navigasyon sistemlerinin faydaları nelerdir?

Navigasyonlu Double Teypler

Önceleri, oto navigasyon sistemleri tipik olarak arabanın kontrol paneline veya konsoluna yerleştirilmiştir. Ancak son yıllarda navigasyonlu çift bantlar giderek daha popüler hale geldi. Bu cihazlar, otomobilin ses sistemine takılacak şekilde tasarlanmıştır. Sürücülerin tek bir cihazdan hem müziğin hem de navigasyonun keyfini çıkarmasına olanak tanır. En geniş ve bilinen ismiyle bu tip cihazlara navigasyonlu teyp deniliyordu ve denilmektedir. 

Teyplerdeki Navigasyon İnternet Olmadan Çalışır Mı?

Bu sorunun cevabı, oto navigasyon sisteminin türüne bağlı olarak değişir. Araç içerisinde iki ana navigasyonlu teyp sistemi çeşidi vardır:  

1-    İnternet bağlantısıyla çalışanlar. 

İnternet bağlantısıyla çalışan navigasyon teyp sistemleri, hedeflerine yön vermek için genellikle çevrimiçi haritaları ve gerçek zamanlı trafik verilerini kullanır. Bu oto navigasyon sistemler, haritaları ve diğer bilgileri indirmek ve trafik koşullarını gerçek zamanlı olarak güncellemek için bir veri bağlantısı gerektirir. İnternet bağlantınız yoksa bu sistemler çalışmayacaktır.

Öte yandan internet bağlantısı gerektirmeyen navigasyon sistemleri de mevcuttur. Onları da aşağıda, 2. seçenekte inceleyeceğiz. 

2-    İnternet bağlantısı olmadan da çalışanlar. 

Bu oto navigasyon sistemleri, hedefinize yol tarifi sağlamak için GPS (Global Positioning System /  Küresel Konumlama Sistem) teknolojisine güvenir. Genellikle haritaları ve diğer bilgileri cihazda yerel olarak depolarlar. Bu navigasyonlu teyp sistemleri çalışmak için internet bağlantısı gerektirmezler. Bu sistemler, hücresel kapsama alanı veya kablosuz bağlantı (Wi-Fi) sinyali olmayan bir alanda olsanız bile çalışacaktır.

Kaynak: https://www.digicomshop.com/oto-navigasyonlari-internet-olmadan-calisir-mi

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.