Açık Kalan Oto Teyp Aküyü Bitirir Mi?

17-05-2023 16:45
Açık Kalan Oto Teyp Aküyü Bitirir Mi?

Açık Kalan Oto Teyp Aküyü Bitirir Mi?

Araç kullanırken müzik ve radyo dinlemeyi seviyorsanız aklınızda “açık kalan oto teyp aküyü bitirir mi?” sorusu gelebilir. Oto teypler, yolculuk yaparken haber kanallarını ve istediğiniz müziği dinlemenizi sağlar. Ayrıca double teyp modelleri video izleme, navigasyon gibi özellikleri kullanmanızı sağlar. Oto teyp, aküden aldığı enerji ile çalışmaktadır.

Aracınız çalışırken motor, aküye enerji sağlar ve klima, teyp, ışık gibi özellikler kullanılır. Araç kapalıyken motor çalışmadığı için sadece aküden enerji sağlanır. Teypler çok az enerji tükettiği için açık kalan oto teyp aküyü bitirir mi, detaylı olarak inceleyelim.

Akü Neden Biter?

Arabanıza bindiğinizde kontağı çevirdikten sonra çalışmıyorsa muhtemelen aracınızın aküsü bitmiş olabilir.  

Aracınız kapalıyken farlar, klimalar ve ışıklar yoğun olarak güç tüketir. Bu durumda akü tamamen boşalana kadar güç harcamaya devam eder.

Aracınız aktif olarak çalışırken, alternatörler motordan aldıkları enerjiyi elektriğe dönüştürerek akünün şarj edilmesini ve elektrik kaynağının oluşmasını sağlar. Eğer bu dönüştürücü çalışmıyorsa tüm cihazlar enerjiyi aküden çeker ve akünün bitmesine neden olur.

Araba akünüz ve bağlantıları eskiyse akünüz kolay bir şekilde bitebilir. Akünüzü yeni değiştirdiyseniz ve düşük performans alıyorsanız aküden kaynaklanan bir problem olabilir.

Araçlardaki alarm sistemi, otomatik kapılar, cam silecekleri, pencereler ve oto radyolar çok az güç tüketir. Arabanızın motoru çalışırken kullandığınız elektrik sistemleri, gücün tamamını motordan alır. Aracınız çalışmadığında açık unutulan teyp ve diğer elektrik tüketen sistemler aküyü bitirir mi?

Açık Kalan Teyp Aküyü Bitirir mi?

Otomobilinizde motor kapalıyken alarm sistemi, bagaj kapağı otomatiği, kapı kilitler çalışmaya devam eder. Yolculuk esnasında müzik ve radyo dinledikten sonra açık unutulan teyp aküyü bitirir mi?

Oto teyp modelleri eski tip, indash oto teyp ve double dın olarak farklı tiplerde bulunmaktadır. Bu sorunun net cevabını verebilmek için oto teybinizin tükettiği gücü bilmek gerekir.

Araç motoru çalışırken klimaya, farlara ve teybe enerji sağlanır fakat motor kapalıyken tüm güç aküden sağlanır. Aracınız kapalıyken aracınızda müzik ya da radyo kanallarını dinleyebilirsiniz.

Yeni model araçlardaki ses sistemleri kontağa bağlı olduğu için kontak kapandığında kendini kapatır. Yolculuk yaparken müzik dinlediniz ve aracı kapattığınızda otomatik olarak radyonuz kapanmadı. Oto teyp çok az güç tüketmesine rağmen araç kapalıyken uzun süre teyp açık kaldığında aküyü bitirebilir.

Bu sorunun önüne geçmek için araç modeliniz eskiyse oto teybi, kontağa bağlayabilirsiniz. Bu sayede aracınızı kapattığınızda otomatik olarak radyonuz da kapanır.

Araba akünüz biraz eskiyse dinleme süresi azalabilir. Araç kapalıyken 10-15 saat teyp çalışmaya devam edebilir. Birkaç saat içinde teyp kapanıyorsa aküde bir problem olabilir.

Teyp Açık Olmasa Da Aküyü Bitirir mi?

Otomobillerdeki dönüştürücüler, motor çalışırken oluşan enerjiyi elektriğe dönüştürür ve araç içerisindeki far, klima, oto teyp gibi elektrikle çalışan parçalara elektrik aktarır. Motoru kapattığınızda oto teyp çalışmaya devam edebilir.

Oto teyp ve alarm sistemleri çok az güç tükettiği için araç kapalıyken aküden çok az güç alırlar ve teyp açık olmadığında aküyü bitirme gibi bir durum oluşmaz.

Akünüzü sağlıklı bir şekilde kullanmak için dönüştürücüleri, sigortaları ve yoğun güç tüketen parçaları kontrol etmeniz gerekir. 


kaynak:https://www.digicomshop.com/acik-kalan-oto-teyp-akuyu-bitirir-mi

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.